karttakuva1 kuva2 kuva3

Yhdistymisselvityksen tiedotteet

24.10.2014 12.04

Sote-tuotanto-organisaation suunnittelutyötä ehdotetaan aloitettavaksi Keski-Uudellamaalla

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä hyväksyi eilen illalla (23.10.2014) menettelytavan koskien sote-järjestämislain mukaisen tuotanto-organisaation suunnittelua ja valmistelua.

Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan kunnan- ja kaupunginhallituksille lähetetään kysely sosiaali- ja terveydenhuollon tuotanto-organisaation valmistelutyöhön sitoutumisesta. Kyselyn vastaukset pyydetään antamaan 16.12.2014 mennessä.

Sote-tuotanto-organisaation valmistelutyö irrotetaan Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksestä erilliseksi projektikseen. Sen talous ja hallinnointi hoidetaan KUUMA-seutu liikelaitoksessa. Näin tehdään muun muassa siksi, että Nurmijärvi on päättänyt, ettei se enää osallistu kuntien yhdistymisselvityksen jatkovalmisteluun, mutta on kuitenkin kiinnostunut sote-tuotanto-organisaation pohtimisesta. Sote-projektin poliittinen ohjausryhmä muodostetaan kuntavaalien tulosta noudattaen.

Sote-tuotanto-organisaation suunnittelun tulokset valmistuvat syksyllä 2015.

Yhdistymisselvityksen puheenjohtajistoon Mikko Taavitsainen

Koska Nurmijärvi irtaantuu kuntien yhdistymisselvityksestä, tarkistetaan selvityksen poliittisen ohjausryhmän kokoonpano vastaamaan kunnallisvaalien tulosta. Ohjausryhmä valitsi eilen puheenjohtajistoon järvenpääläisen Mikko Taavitsaisen (ps), Nurmijärven Petri Kalmin (kesk) tilalle.

Keski-Uudenmaan kaupungin jatkovalmistelu

Selvityksen jatkovalmisteluun osallistuvat kunnat käyvät nyt keskustelun valtuustokäsittelyjen yhteydessä nousseista keskeisimmistä yhdistymisselvityksen kipupisteistä. Ohjausryhmä käsittelee kipupisteitä alkuvuodesta 2015.

 

Lisätietoja:

  •  ohjausryhmän puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko, puh. 044-273 1967
  • ohjausryhmän varapuheenjohtaja, Tuusulan kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Arto Lindberg, puh. 040-512 3272
  • ohjausryhmän varapuheenjohtaja, Järvenpään kaupunginhallituksen jäsen Mikko Taavitsainen, 040 727 0935

 


Palaa otsikoihinprint
logo nettiin

Lue lisää sivuiltamme:

Kuntauudistus ja metropoliratkaisuLue lisää Itä-Uudenmaan yhdistymisselvityksestä

Itä-Uudenmaan yhdistymisselvitysPoutapilvi web design - P4