karttakuva1 kuva2 kuva3

Yhdistymisselvityksen tiedotteet

23.10.2014 8.08

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys ei ota aikalisää, vaan etenee neuvotteluin

"Vaikka sote-uudistus takkuaa ja metropolilakiesitystä ei kuulu, Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys ei jää aikalisälle. Nyt on aika käynnistää laajat poliittiset neuvottelut keskeisimmistä yhdistymisen kipupisteistä", sanoo yhdistymisselvityksen ohjausryhmän puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko.

"Kuntien  päätöksenteossa on  valtuustoryhmillä  keskeinen rooli. Siksi neuvotteluihin esitetään kutsuttavaksi selvityksessä jatkavien kuntien valtuustoryhmien puheenjohtajat", toteaa ohjausryhmän varapuheenjohtaja, Tuusulan valtuuston varapuheenjohtaja Arto Lindberg. "Mikäli tässä vaiheessa liitosta vastustavilla ja sitä epäilevillä luottamushenkilöillä ei ole periaatteellisia syitä vastustaa liitosneuvotteluja, uskon, että monet uhkiksi koetut asiat on mahdollista ratkaista neuvottelemalla - kuitenkin niin, ettei se heikennä yhdistymisestä saatavia hyötyjä," perustelee Annika Kokko.

Neuvotteluiden ensimmäisen kierroksen perusteella ohjausryhmä antaa selvityksen työryhmille toimeksiannot loppuraportin päivittämiseksi. Valmistuttuaan uuden loppuraportin pitää olla sellainen, että keskeisimmät yhdistymisen esteet on taklattu.

Yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä kokoontuu tänään klo 18 keskustelemaan valtuustojen päätösten johtopäätöksistä ja jatkotoimenpiteistä. Kahdeksasta kunnasta seitsemän on päättänyt osallistua selvityksen jatkovalmisteluihin. Kaikki päätökset eivät kuitenkaan syntyneet kivutta. Esimerkiksi Mäntsälässä äänestystulos oli 24-19 ja Hyvinkäällä 27-24.

 

Lisätietoja:

ohjausryhmän puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko, puh. 044-273 1967

ohjausryhmän varapuheenjohtaja, Tuusulan valtuuston varapuheenjohtaja Arto Lindberg, puh. 040-512 3272


Palaa otsikoihinprint
logo nettiin

Lue lisää sivuiltamme:

Kuntauudistus ja metropoliratkaisuLue lisää Itä-Uudenmaan yhdistymisselvityksestä

Itä-Uudenmaan yhdistymisselvitysPoutapilvi web design - P4