karttakuva1 kuva2 kuva3

Yhdistymisselvityksen tiedotteet

10.4.2014 10.06

Jo 800 kuntalaista kertonut mielipiteensä Keski-Uudenmaan kaupungin nettikyselyssä

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys käynnisti noin kuukausi sitten OSALLISTU JA VAIKUTA -nimisen avoimen nettikyselyn. Vastauksia siihen on saatu jo noin 800 kappaletta. Kyselyyn voi vielä vastata sunnuntaihin 13.4.2014 mennessä osoitteessa www.kuuma.fi/K-Uselvitys.

Kuntalaisilta kysytään nettikyselyssä kahta asiaa: mihin kuntalaiset haluavat kuntien toiminnassa ja palveluissa vaikuttaa sekä millä tavalla he haluavat vaikuttaa. Kyselyn toteuttaa Diakonia-ammattikorkeakoulu. Kyselyyn pääsee vastaamaan Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Nurmijärven, Mäntsälän, Pornaisten, Tuusulan ja Sipoon internet-sivuilta sekä yhdistymisselvityksen omilta nettisivuilta sunnuntaihin 13.4.2014 asti. Vastaaminen vie aikaa noin viisi minuuttia. Vastauksia hyödynnetään uuden kaupungin lähidemokratia- ja päätöksentekomallin suunnittelussa.

Vaikka uusi, iso kaupunki saavuttaisi suuruuteen perustuvaa tehokkuutta, on suuruudella myös haittapuolensa. Kuntaliiton mukaan 2000-luvulla kuntaliitoksen tehneissä kunnissa äänestysaktiivisuus on laskenut kaksi kertaa jyrkemmin kuin niissä kunnissa, jossa liitoksia ei ole tehty. "Keski-Uudenmaan kaupungissa tähän negatiiviseen trendiin halutaan positiivinen poikkeama." Kuntalaiset halutaan mukaan palveluiden kehittämiseen, toteaa Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo.

Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisselvitys käynnistyi kesäkuussa 2013. Joulun alla valmistunut selvityksen väliraportti sisälsi ehdotuksen uuden kaupungin visioksi, kuntapalvelujen nykytilan arvioinnin sekä asiantuntijoiden talous- ja palveluverkkoselvitykset. Yhdistymisselvitys jatkuu nyt mahdollisen uuden kaupungin suunnittelulla. Selvitys on kokonaisuudessaan valmis kesällä 2014. Päätökset mahdollisesta kuntien yhdistymisestä tehdään vuoden 2014 loppuun mennessä.

Lisätietoja

  • Yhdistymisselvityksen demokratia-ryhmän puheenjohtaja, Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo, puh. 040-314 5200

 

 

 


Palaa otsikoihinprint
logo nettiin

Lue lisää sivuiltamme:

Kuntauudistus ja metropoliratkaisuLue lisää Itä-Uudenmaan yhdistymisselvityksestä

Itä-Uudenmaan yhdistymisselvitysPoutapilvi web design - P4