karttakuva1 kuva2 kuva3

Yhdistymisselvityksen tiedotteet

11.9.2013

Annika Kokko luotsaa Keski-Uudenmaan yhdistymisselvityksen ohjausryhmää

Kahdeksan keskiuusmaalaisen kunnan selvitys on hyvässä vauhdissa. Selvityksen organisointi perustuu kunnista tuttuun hyvään hallintotapaan. Selvitystä ohjaa poliittinen ohjausryhmä, jolle asiat valmistelee kuntajohtajien muodostama johtoryhmä. Selvitys toteutuu pääosin kuntien omana työnä.

Yhdistymisselvitystä ohjaa poliittinen ohjausryhmä. Sen jäseninä ovat Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajat sekä yhteensä kymmenen ns. lisäjäsentä siten, että ohjausryhmän kokoonpano vastaa kunnallisvaalien tulosta. Ohjausryhmän puheenjohtajana toimii Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko. Varapuheenjohtajina toimivat Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Petri Kalmi ja Tuusulan kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Arto Lindberg. Keski-Uudenmaan kaupunki selvitysorganisaatio

Poliittiselle ohjausryhmälle asiat esittelee johtoryhmä, joka muodostuu kuntajohtajista. Johtoryhmän puheenjohtajana toimii Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo ja varapuheenjohtajana Sipoon kunnanjohtaja Mikael Grannas.

Yhdistymisselvitys valmistellaan johtoryhmän alaisissa työryhmissä pääosin virkatyönä. Kuntajohtajat toimivat puheenjohtajina selvityksen työryhmissä seuraavasti:

  • uuden kaupungin kilpailukyky ja visio / Petri Härkönen, Kerava
  • lähidemokratia ja kuntalaisten osallistuminen / Esko Kairesalo, Mäntsälä
  • talous / Hannu Joensivu, Tuusula
  • maankäyttö, asuminen, liikenne ja ympäristö / Erkki Kukkonen, Järvenpää
  • sosiaali- ja terveyspalvelut / Kimmo Behm, Nurmijärvi
  • sivistyspalvelut / Markku Hyttinen, Pornainen
  • muut palvelut, mm. tilat, energia ja ICT / Mikael Grannas, Sipoo
  • hallinto, henkilöstö ja tukipalvelut  / Raimo Lahti, Hyvinkää.

Selvitysprojektin johtaja varmistaa muun muassa, että työryhmät etenevät selvityksen työsuunnitelman mukaisesti, ja kokoaa työryhmien raporteista selvityksen väliraportin ja loppuraportin. Lisäksi hän valmistelee selvityksen lopussa kunnille yhdistymissopimuksen. Selvitysprojektin johtajan tekee esityksensä johtoryhmälle. Tehtävässä aloittaa KUUMA-seutu liikelaitoksen johtaja Johanna Viita.

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen tavoitteena on saada aikaa esitys enintään kahdeksan kunnan eli Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisestä sekä siihen liittyvä yhdistymissopimus. Yhdistymisselvitys pohjautuu laajaan valmisteluun ja tuo esille kuntien päätöksenteon pohjaksi erityisesti kuntien yhdistymisellä saavutettavat edut ja haitat. Selvitystyö on valmis viimeistään syyskuussa 2014 ja päätökset tehdään vuoden 2014 loppuun mennessä

Lisätietoja selvityksen organisoinnista antavat:

Poliittisen ohjausryhmän puheenjohtaja Annika Kokko, puh. 044 2731 967
Johtoryhmän puheenjohtaja Esko Kairesalo, puh. 040 314 5200
Selvitysprojektin johtaja Johanna Viita, puh. 040-7530 630

Linkki selvityksen työsuunnitelmaan löytyy


 


Palaa otsikoihinprint
logo nettiin

Lue lisää sivuiltamme:

Kuntauudistus ja metropoliratkaisuLue lisää Itä-Uudenmaan yhdistymisselvityksestä

Itä-Uudenmaan yhdistymisselvitysPoutapilvi web design - P4