karttakuva1 kuva2 kuva3

Yhdistymisselvityksen tiedotteet

3.7.2015 Kuntalaisten kuulemistavaksi kuntien yhdistymisestä ehdotetaan netti- ja kirjekyselyä

Maaliskuussa kasipallosta rautavitoseksi muuttunut Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys etenee. Selvityksen loppuraportti on nyt päivitetty mukana olevien kuntien tiedoilla. Yhdistymissopimusluonnosta on muokattu valtuutettujen ja henkilöstön edustajien evästysten perusteella. Lisäksi esillä on kuntalaisten mielipiteen kuuleminen netti- ja kirjekyselynä marras-joulukuussa 2015.

Lue lisää


20.5.2015 KESKI-UUDENMAAN KAUPUNGIN YHDISTYMISSOPIMUKSEN ENSIMMÄINEN LUONNOS VALMIS: Uudesta kaupungista halutaan vahva ja uudistuva metropolialueen toimija

Yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä käsittelee yhdistymissopimusluonnosta ensimmäisen kerran keskiviikkona 3.6.2015. Kuntien valtuustoille sopimusluonnos esitellään seuraavana iltana erillisissä valtuustoinfoissa. Ohjausryhmä käsittelee luonnosta toisen kerran elokuun puolivälissä. Syyskuussa valtuustot päättävät, sitoutuvatko ne tältä pohjalta kuntalaisten kuulemiseen sekä sopimuksen jatkovalmisteluun ja valtuustokäsittelyyn.

Lue lisää


19.11.2014 Selvityshenkilö ehdottaa perustettavaksi tavoitteellisia asukasfoorumeita

KUUMA-kuntien Lähidemokratia-hankkeen selvityshenkilö, lehtori Kaija Tuuri ehdottaa perustettavaksi alueellisia asukasfoorumeja. Niiden tehtävänä olisi mm. kunnan palvelujen toimivuudesta ja saatavuudesta tiedon välittäminen kunnan päätöksentekoon sekä alueen omaehtoinen kehittäminen. Asukasfoorumeilla hän tarkoittaa avointa, vapaata asukastoimintaa, jossa järjestöt, asukasryhmittymät tai yksittäiset alueen asukkaat ovat omaehtoisesti verkottuneet.

Lue lisää


14.11.2014 Haloo, kuuleeko kunta keskiviikkoiltana 19.11. Hyvinkäällä

KUUMA-kunnat ovat selvittäneet asukkaidensa vaikuttamismahdollisuuksia ja -tapoja kunnan palveluihin ja toimintaan. Vastauksensa on antanut kaiken kaikkiaan noin 1750 kuntalaista, poliitikkoa sekä järjestöjen edustajaa. Selvityksen tulokset, omakohtaiset kokemukset sekä uudet vuorovaikutustavat esitellään keskiviikkona 19.11. klo 17-19 Hyvinkään kaupungintalolla. Tervetuloa osallistumaan ja vaikuttamaan!

Lue lisää


24.10.2014 Sote-tuotanto-organisaation suunnittelutyötä ehdotetaan aloitettavaksi Keski-Uudellamaalla

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä hyväksyi eilen illalla (23.10.2014) menettelytavan koskien sote-järjestämislain mukaisen tuotanto-organisaation suunnittelua ja valmistelua.

Lue lisää


23.10.2014 Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys ei ota aikalisää, vaan etenee neuvotteluin

"Vaikka sote-uudistus takkuaa ja metropolilakiesitystä ei kuulu, Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys ei jää aikalisälle. Nyt on aika käynnistää laajat poliittiset neuvottelut keskeisimmistä yhdistymisen kipupisteistä", sanoo yhdistymisselvityksen ohjausryhmän puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko.

Lue lisää


23.10.2014 Tervetuloa "Haloo, kuuleeko kunta?" -seminaariin 19.11.2014

KUUMA-kunnat ovat yhteistuumin selvittäneet asukkaidensa vaikuttamismahdollisuuksia ja -tapoja.

Lue lisää


1.10.2014 Nuorisovaltuustot: Haluamme mukaan päättämään myös Keski-Uudenmaan kaupungin lähipalveluista

Keski-Uudenmaan kuntien nuorisovaltuustot käsittelivät 30.9.2014 kuntien yhdistymisselvityksen loppuraporttia.

Lue lisää


29.9.2014 Tervetuloa seuraamaan Keski-Uudenmaan kaupungin loppuraportin esittelyä nuorisovaltuustoille

Kutsumme tiedotusvälineiden edustajat Järvenpää-talolle tiistaina 30.9. klo 17-20, osoitteeseen Hallintokatu 4, Järvenpää.

Lue lisää


16.9.2014 Seuraa livenä Keski-Uudenmaan kaupungin loppuraportin esittelyä valtuustoille

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen loppuportti esitellään keskiviikkona 17.9.2014 klo 18-20.30 yhteisesti Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan valtuustoille.

Lue lisää


11.9.2014 Keski-Uudenmaan kaupungin loppuraportti valmis

Suunnitelma Keski-Uudenmaan kaupungiksi on valmistunut. Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä käsitteli tänään selvityksen loppuraportin

Lue lisää


8.9.2014 Keski-Uudenmaan kaupungin loppuraportti valmistumassa

Kutsumme median edustajat tiedotustilaisuuteen torstaina 11.9.2014 klo 13.00 kokoushotelli Sofiaan, C-rakennuksen kokoustila Kallioon, osoitteeseen Kallvikinniementie 35, Helsinki

Lue lisää


19.5.2014 Keski-Uudenmaan kuntalaiskyselyn tulos: OSALLISTUMISEN KEINOT KUNNISSA MODERNISOITAVA

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitykseen liittyvään avoimeen kuntalaiskyselyyn vastasi maalis-huhtikuussa 989 alueen asukasta. Useimmiten vastaajat halusivat vaikuttaa terveyspalveluihin sekä teknisiin palveluihin. Vaikuttamisen keinoista vastaajat tunsivat parhaiten perinteiset tavat ja uskoivat niiden voimaan. Tästä huolimatta he halusivat kunnilta lisää uusia, sähköisiä ja erilaisille ryhmille kohdistettuja osallistumis- ja viestintätapoja.

Lue lisää


13.5.2014 Terveyspalvelut, joukkoliikenne ja kuntalaisten vaikutusmahdollisuudet asukasiltojen kärkiteemat

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys järjesti huhtikuun alussa kolme yhteistä kuntalaisiltaa. Niihin osallistui yhteensä noin 100 aktiivista asukasta. Aiempaan Taloustutkimuksen selvitykseen saatiin vahvistusta: terveyspalvelut nousivat esille jokaisessa tilaisuudessa. Uusia kärkiteemoja olivat joukkoliikenne sekä asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet

Lue lisää


9.5.2014 Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys valmistuu syyskuussa

Yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä päätti keskiviikkoiltana 7.5.2014, että valmistelutyö tarvitsee lisää aikaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan selvityksen piti valmistua juhannukseksi. Nyt tavoite on syyskuussa.

Lue lisää


25.4.2014 Tervetuloa Järjestöt ja kunta -iltaan 29.4.2014 klo 18.00

Aikamme haastaa kuntien lisäksi myös järjestöt. Asukkaat haluavat mielellään olla edistämässä asioita, mutta usein yksi ja lyhytkestoinen projekti kerrallaan. Jäsenyys yhdistyksissä, puolueissa tai muissa virallisesti järjestäytyneissä yhteisöissä kokouksineen ei houkuta entiseen tapaan. Illan tavoitteena on keskustella järjestöjen uusista haasteista sekä tukea niiden kehittämistä.

Lue lisää


15.4.2014 Liki tuhat kuntalaista kertoi mielipiteensä Keski-Uudenmaan kaupungin nettikyselyssä

Avoin OSALLISTU JA VAIKUTA -nettikysely päättyi sunnuntaina 13.4.2014. Vastauksia saatiin loistavasti yhteensä 989 kappaletta. Kyselyn tuloksista raportoidaan viimeistään toukokuun alkupuoliskolla. Lämmin kiitos kaikille vastaajille!

Lue lisää


10.4.2014 Jo 800 kuntalaista kertonut mielipiteensä Keski-Uudenmaan kaupungin nettikyselyssä

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys käynnisti noin kuukausi sitten OSALLISTU JA VAIKUTA -nimisen avoimen nettikyselyn. Vastauksia siihen on saatu jo noin 800 kappaletta. Kyselyyn voi vielä vastata sunnuntaihin 13.4.2014 mennessä osoitteessa www.kuuma.fi/K-Uselvitys.

Lue lisää


1.4.2014 Seuraa livenä valtiovarainministeriön ja Keski-Uudenmaan kuntien keskustelua metropolihallinnosta ja sote-uudistuksesta

Valtiovarainministeriö järjestää yhdessä Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen kanssa kuntauudistukseen liittyvän seututilaisuuden keskiviikkona 2. huhtikuuta klo 17-20.

Lue lisää


31.3.2014 Keski-Uudenmaan kuntalaiskysely: Varaus-, lupa- ja hakupalveluissa sekä äänestämisessä eniten sähköistämispotentiaalia - lähitaajamaan toivotaan useimmiten terveyspalveluita ja koulua

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys tutki 18-79-vuotiaiden kuntalaisten mielipiteitä liittyen erilaisten kuntapalveluiden saavutettavuuteen. Pelkästään sähköisenä tai jotenkin muuten kotoa käsin hoidettavia palveluita olivat vastaajien mielestä useimmiten erilaiset varaus-, lupa- ja hakupalvelut sekä äänestäminen. Lähimmästä taajamasta toivottiin useimmiten saatavan terveydenhoito- ja koulupalveluita.

Lue lisää


26.3.2014 Tervetuloa asukasiltaan!

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys järjestää kolme kaikille kahdeksan kunnan asukkaille tarkoitettua tilaisuutta tiistaina 1.4. Tuusulassa, tiistaina 8.4. Mäntsälässä sekä torstaina 10.4. Hyvinkäällä. Kaikki kuntien asukkaat ovat tervetulleita mihin tahansa asukasiltaan.

Lue lisää


7.3.2014 Osallistu ja vaikuta Keski-Uudenmaan kaupungin suunnitteluun

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys käynnistää ensi viikolla kaksi kuntalaiskyselyä. Kuntalaisten mielipidettä kysytään puhelinhaastatteluin palvelujen saavutettavuudesta sekä tietotekniikan hyödyntämisestä kuntapalveluissa.

Lue lisää


8.1.2014 Seuraa livenä Keski-Uudenmaan kuntaselvityksen esittelyä kahdeksalle valtuustolle.

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen väliraportti esitellään keskiviikkona 8.1.2014 klo 18-20 yhteisesti Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan valtuustoille

Lue lisää


19.12.2013 Taloudessa avaimet uuden suurkaupungin syntymiseen - Keski-Uudenmaan kaupungista myös oma sote-alue

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen tärkeimmäksi tekijäksi on noussut talous. Kuinka vältetään uhkaavalta näyttävä kuntatalouden syöksykierre, ratkaissee myös selvityksen lopputuloksen. Sopeuttamistoimia voi kukin kunta tehdä myös erikseen, mutta samalla säästöllä yksi iso kaupunki pystyy pääsääntöisesti tarjoamaan toimivamman palveluverkon kuin kunnat erikseen.

Lue lisää


17.12.2013 Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen välitulokset

Kutsumme median edustajat tiedotustilaisuuteen torstaina 19.12.2013 klo 17-18 Kallio-Kuninkalan päärakennuksen luentosaliin osoitteeseen Ristinummentie 6, Järvenpää.

Lue lisää


11.12.2013 HT Eero Laesterä: Keski-Uudenmaan kuntien taloustilanne pian kestämätön

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä sai keskiviikkoiltana kovan pähkinän purtavakseen. Selvityksen talousasiantuntija, hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä kertoi selvityksensä välituloksista. Hänen mukaansa kunnat ovat tällä hetkellä taloudellisesti vahvoja – jopa Suomen vahvimpia, mutta tulevaisuus on uhkaava.

Lue lisää


21.11.2013 Kuntalaiset, henkilöstö ja elinkeinoelämä mukaan luomaan Keski-Uudenmaan kaupunkia

Kahdeksan kunnan johtavat luottamushenkilöt haluavat yhdistymisselvitykseen mukaan muun muassa kuntalaiset, kuntien henkilöstöt ja elinkeinoelämän. Vuorovaikutuksen varmistamiseksi selvityksen poliittinen ohjausryhmä hyväksyi tänään kokouksessaan osallisuussuunnitelman.

Lue lisää


18.11.2013 Keski-Uudenmaan kaupunki tähtää ensimmäisenä Suomessa aitoon kunnanosahallintoon

Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan johtavat luottamushenkilöt ovat päättäneet ehdottaa uudelle, selvitettävälle kaupungille visiota. Sloganiksi on valittu "Älykäs verkostomainen kaupunki".

Lue lisää


11.9.2013 Annika Kokko luotsaa Keski-Uudenmaan yhdistymisselvityksen ohjausryhmää

Kahdeksan keskiuusmaalaisen kunnan selvitys on hyvässä vauhdissa. Selvityksen organisointi perustuu kunnista tuttuun hyvään hallintotapaan. Selvitystä ohjaa poliittinen ohjausryhmä, jolle asiat valmistelee kuntajohtajien muodostama johtoryhmä. Selvitys toteutuu pääosin kuntien omana työnä.

Lue lisää


4.9.2013 Keski-Uudenmaan kaupunki tähtää vahvaksi vaikuttajaksi: Metropolihallinnosta halutaan pikaista tarkennusta

Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisselvitys on lähtenyt kesän jälkeen rivakasti käyntiin. Poliittinen ohjausryhmä hyväksyi kokouksessaan tiistai-iltana selvityksen työsuunnitelman.

Lue lisääprint
logo nettiin

Lue lisää sivuiltamme:

Kuntauudistus ja metropoliratkaisuLue lisää Itä-Uudenmaan yhdistymisselvityksestä

Itä-Uudenmaan yhdistymisselvitysPoutapilvi web design - P4