karttakuva1 kuva2 kuva3

KUUMA-SEUTU

KUUMA-seutu muodostuu pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevista 10 kehyskunnasta. KUUMA-kuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.Kuuma kunnat kartta 2013

Liikennöinti seudulla on helppoa. Maantie-liikenteen rungon muodostavat moottoritiet Helsingistä Tampereelle, Tuusulaan, Lahteen ja Porvooseen sekä kehäväylä Hangosta Porvooseen.

Päärataa käyttävät tuhannet matkustajat päivittäiseen työmatka- ja asiointiliikenteeseen. Keravan ja Lahden välisellä oikoradalla asemat ovat Järvenpään Haarajoella ja Mäntsälässä. Rantarata palvelee kirkkonummelaisia.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on noin 20–30 minuutin matka ja Helsingin satamiin 30–40 minuutin matka.

Seutu on voimakasta muuttovoitto- ja kasvualuetta.

KUUMA-seutu on osa pääkaupunkiseudun työssäkäyntialuetta. Seudun omista työpaikoista noin 2/3 on palvelualoilla. Vahvoja toimialoja ovat metalliteollisuus, logistiikka ja kuljetus. KUUMA-seudun työttömyysprosentti on maan alhaisimpia.

Viihtyisä luonto ja ympäristö

KUUMA-seudun luonto on monimuotoinen. Tuusulanjärvi on tunnettu maisemistaan ja linnuistaan. Järvi on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi lintuvedeksi ja sen pohjoisosa on suojeltua Natura-aluetta. Tuusulanjärven ympäristö on tunnettu myös taiteilija- ja kulttuurihistoriastaan.

Merellisyys lyö leimansa Kirkkonummen ja Sipoon luontoon. Tuusulan, Järvenpään ja Keravan läpi virtaava Keravanjoki tarjoaa monia mahdollisuuksia virkistäytymiseen, muun muassa kalastukseen ja melontaan. Joen varrelle sijoittuva Lemmenlaakso Järvenpäässä on harvinainen suojeltu lehtomaisema. Kosket Nurmijärven Palojoella ja Pornaisisten Mustijoella ovat myös kulttuurimaisemaltaan omaleimaisia.

Keski-Uudenmaan vetovoimatekijöitä ovat

• aktiivinen väestö ja osaava työvoima
• vireä yritystoiminta
• loistavat liikenneyhteydet ja kehittyvä joukkoliikenne 
• laaja koulu- ja oppilaitosverkosto
• monipuolinen ja turvallinen asuminen
• ainutlaatuinen kulttuuriperintö sekä
• kansainvälistyvä ilmapiiri.


print
Poutapilvi web design - P4