Kerava jouluvalot 1
KUUMA-seutu
Uutiskirje 5 / 2013

Kohti ketteriä ja houkuttelevia uusia kaupunkeja


Kahdeksan keskiuusmaalaisen KUUMA-kunnan yhdistymisselvitys on huomenna illalla väliraporttivaiheessa.  Myös Vihdin, Kirkkonummen, Espoon ja Kauniaisten ns. EKKV-selvitys sekä Sipoon, Pornaisten ja viiden Itä-Uudenmaan kunnan selvitys etenee vapaaehtoiselta pohjalta.


Vähemmän vapaaehtoisesti käynnistyi tällä viikolla valtion taholta metropolialueen erityinen kuntajakoselvitys. Lisäksi on valmisteilla metropolilaki ja sote-laki. VIITA Johanna Valokuva


Kaikki selvitykset ovat valmiit vuoden 2014 syksyllä. Niiden jälkeen tehtävät johtopäätökset ja päätökset riippuvat kaikki toinen toisistaan. 


Odotettavissa on mielenkiintoinen, mutta rankka uusi vuosi. Toivon, että jokainen meistä pitää huolen omasta ja läheistensä jaksamisesta huumorilla höystäen, jotta jaksamme hyvillä mielin selvittelyjen jälkeen niitä myös toteuttaa!


Kiitän tuloksekkaasta ja KUUMAsta yhteistyöstä kuluneina viitenä vuotena.


Tunnelmallista joulun aikaa!

Johanna Viita

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen projektinjohtaja 1.1.2014 alkaen

 

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys:

VÄLIRAPORTIN ESITTELY LIVENÄ 8.1.2014


Yhdistymisselvityksen väliraportti julkaistaan huomenna torstaina 19.12.2013 klo 17 ja se löytyy KUUMAn nettisivuilta osoitteesta www.kuuma.fi..


Raportti esitellään kaikille kahdeksalle valtuustolle yhteisesti keskiviikkona 8.1.2014 klo 18. Tilaisuuden tarkoituksena on käynnistää raportista käytävä poliittinen keskustelu, sillä selvityksen ohjausryhmä pyytää kunnilta lausuntoja tammikuun aikana.Tilaisuutta on mahdollista seurata livenä KUUMAn nettisivuilta.


KUUMAt suunnitelmat valmiit ensi vuodeksi


Liikelaitoksen johtokunta hyväksyi kokouksessaan 11.12.2013 ensi vuoden toiminta- ja taloussuunnitelman.


KUUMA-edunvalvonnassa korostuu maankäyttöön, asumiseen ja liikenteeseen liittyvät asiat. Syksyllä 2014 valmistuvat luonnokset koko Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmasta sekä maankäytön suunnitelmasta. Lisäksi tapetilla ovat metropolipolitiikka ja kuntarakenneuudistus laajana pakettina.


TTS kokonaisuudessaan löytyy täältä.

 


Henkilövaihdoksia KUUMA-toimistolla


Laavi Elina

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen erityisavustaja Elina Laavi on valittu KUUMA-kuntien yhteistyöjohtajan viransijaiseksi 1.1.2014 alkaen. Pesti kestää näillä näkymin vajaan vuoden.  


Laavin aiempi työkokemus ja yhteydet valtionhallintoon sekä KUUMA-kuntien tuntemus yhdistyvät uudessa tehtävässä erinomaisesti. Laavi tuntee hyvin Keski-Uudenmaan kuntia entuudestaan, sillä hän on aiemmin toiminut 11 vuotta Keravan kaupunginvaltuutettuna.  Vs. yhteistyöjohtaja Elina Laavin tavoittaa 2.1.2014 alkaen sähköpostitse osoitteesta elina.laavi@kuuma.fi ja puhelimitse 040-708 2121.


henrik 003 KUUMA-liikennesuunnittelijana  on elokuun alussa aloittanut Henrik  
Helenius
.  Heleniukseen voit olla yhteydessä joko sähköpostitse
(henrik.helenius@kuuma.fi) tai puhelimitse (040-318 2094)

Yhteistyöjohtaja Johanna Viita siirtyy 1.1.2014 alkaen Keski-Uudenmaan  kuntien  yhdistymisselvityksen projektinjohtajaksi.  Yhteystiedot säilyvät ennallaan eli   johanna.viita@kuuma.fi  ja 040-7530 630.


KUUMA-toimiston väki kiittää lämpimästi

yhteistyöstä kuluneena vuonna

ja toivoo kaikille rauhaisaa joulun aikaa!