kapy ja marja
KUUMA-uutiskirje 4/2015
9.10.2015

Suomi nousuun yrittämällä - Nyt tarvitaan rohkeutta menestyä!

Keski-Uudenmaan elinkeinoseminaari pidetään 28.10.2015 klo 12.30 - 16.30 Gustavelundin kokoushotellissa Tuusulassa

gustavelund


Uusi aika vaatii rohkeutta johtaa, tehdä uudistuksia, kansainvälistyä ja uskaltaa menestyä. Tervetuloa kuulemaan rohkeiden yritysten puheenvuoroja siitä, miten he kampittavat laman ja kohtaavat kasvun sekä mikä on heidän menestysresepinsä.


Seminaarin ohjelma

Ilmoittautumiset 19.10. mennessä tämän linkin kautta!


Antti Kuusela aloitti  KUUMA-yhteistyöjohtajan sijaisena lokakuun alussa

  AnttiYhteistyöjohtaja Johanna Viidan virkavapautta jatkettiin KUUMA-johtokunnan
  päätöksellä  23.9.2015 niin että se jatkuu 1.11.2015-31.10.2016 välisen ajan.
  Yhteistyöjohtajan viransijaisena toimii tällä välin valtiotieteen maisteri Antti Kuusela.


  Antti Kuusela tuntee KUUMA-seudun pitkään Keravalla asuneena. Vantaan kaupungin
  viestintäjohtajana vuosina 2008-2012 sekä kansainvälisten asioiden johtajana vuosina
  2012-2013 toimineena hän oli usein tekemisissä seutuun liittyvien kysymysten kanssa.
  Hänellä on takanaan myös pitkä työura ulkoasiainhallinnossa sekä kuuden vuoden
  mittainen työkokemus energia-alalta erityisesti yhteiskuntasuhteiden, edunvalvonnan
               ja viestinnän tehtävistä.


Kuusela pitää tehtäväänsä erittäin vaativana, mutta vastaavasti hyvin antoisana. Kyseessä on harvinainen näköalapaikka suomalaiseen paikallishallintoon ja sen kehittämiseen. ”Pyrin orientoitumaan uuteen rooliini nopeasti ja teen parhaani voidakseni omalta osaltani edesauttaa KUUMA-seudun kuntien yhteistyötä ja menestystä”, Kuusela toteaa.

 

Antin yhteystiedot:

gsm 040 318 2818
antti.kuusela@kuuma.fi


Kaikki Keski-Uudenmaan kunnat sote-jatkovalmistelun kannalla

Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan valtuustot ovat päättäneet sitoutua oman sote-valmistelun jatkamiseen. Ensi vuoden työsuunnitelman tekeminen on hyvässä vauhdissa.


Työsuunnitelma käsitellään Keski-Uudenmaan sote-projektin poliittisessa ohjausryhmässä sekä kuntien valtuustoissa sen jälkeen, kun maan hallitus on lokakuussa päättänyt itsehallintoalueiden määrästä ja rahoituksen perusratkaisusta. Keski-Uudenmaan työsuunnitelma tukee hallitusohjelmaa ja huomio valtakunnalliset linjaukset. Tavoitteena on saada alueen asukkaita palvelemaan oma sote-alueyksikkö osana Uudenmaan sote-itsehallintoaluetta. Alueyksikkö voisi käynnistyä vuoden 2018 alussa.


Keski-Uudenmaan sote-projekti käynnistyi tämän vuoden alussa. Kesäkuussa selvityshenkilö, kaupunkineuvos Rolf Paqvalin esitti, että sote-uudistuksen tavoitteet saavutetaan Uudellamaalla parhaiten vahvoilla alueyksiköillä.


Linkki selvitysraporttiin


Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisen selvittäminen päättyi

Järvenpään ja Pornaisten valtuustot päättivät syyskuussa kuulla asukkaidensa mielipiteen kuntien yhdistymisestä. Järvenpään ehtona oli, että vähintään kolme kuntaa on liitosselvityksessä mukana. Kun Hyvinkää, Mäntsälä ja Tuusula jättäytyivät selvityksestä pois, tyrehtyi kuntalaisten mielipiteen selvittäminen sekä samalla koko yhdistymisselvitys siihen.


Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Pornaisten ja Tuusulan edustajista koostuva yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä päätti maaliskuussa 2015 päivittää selvityksen loppuraportin ja valmistella yhdistymissopimusluonnoksen. Lisäksi elokuussa se esitti kunnille, että ne 1) toteuttavat kuntalaisten kuulemisen yhdistymisestä sekä 2) sen jälkeen käsittelevät yhdistymissopimuksen helmikuussa 2016, jolloin päätetään yhdistymissopimuksen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Valtuustojen uusista päätöksistä johtuen selvitys päättyy virallisesti lokakuun lopussa 2015 ohjausryhmän viimeiseen kokoukseen.


Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisselvitys käynnistyi kesällä 2013. Nurmijärvi, Kerava ja Sipoo jättäytyivät selvityksestä pois sen ensimmäisen vaiheen jälkeen.


Linkki päivitettyyn loppuraporttiin sekä yhdistymissopimusluonnokseen.