Aurinkomäen kukat 011 UUTISKIRJE
KUUMA-seutu
Uutiskirje 3 Lokakuu 2014

Tervetuloa "HALOO, KUULEEKO KUNTA?" -seminaariin

 

Aika:                   keskiviikkona 19.11.2014 klo 16.30-19

Paikka:               Hyvinkään kaupungintalolla, Kankurinkatu 4-6, Hyvinkää (linkki seminaaripaikkaan)


Kuva Hyvinkään asukasilta Kuvaaja Johanna ViitaKUUMA-kunnat ovat yhteistuumin selvittäneet asukkaidensa vaikuttamismahdollisuuksia ja -tapoja kuntien toimintaan. Uudet sekä hyväksi havaitut vanhatkin tavat halutaan nyt ottaa laajalti käyttöön.


Selvityksen loppuseminaarissa kuullaan kuntalaisten kokemuksia kunta-asioinnista ja -vaikuttamisesta sekä ideoidaan niiden pohjalta parempaa tapaa toimia. Lisäksi hankkeen selvityshenkilö Kaija Tuuri kertoo hankkeen johtopäätöksistä.


Seminaarin ohjelma läytyy tästä.

 

Ilmoittauduthan 10.11.2014 mennessä tämän linkin kautta.

 

 


Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys ei ota aikalisää, vaan etenee neuvotteluin

 

"Vaikka sote-uudistus takkuaa ja metropolilakiesitystä ei kuulu, Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvitys ei jää aikalisälle. Nyt on aika käynnistää laajat poliittiset neuvottelut keskeisimmistä yhdistymisen kipupisteistä", sanoo yhdistymisselvityksen ohjausryhmän puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko.

 

"Kuntien  päätöksenteossa on  valtuustoryhmillä  keskeinen rooli. Siksi neuvotteluihin esitetään kutsuttavaksi selvityksessä jatkavien kuntien valtuustoryhmien puheenjohtajat", toteaa ohjausryhmän varapuheenjohtaja, Tuusulan valtuuston varapuheenjohtaja Arto Lindberg. "Mikäli tässä vaiheessa liitosta vastustavilla ja sitä epäilevillä luottamushenkilöillä ei ole periaatteellisia syitä vastustaa liitosneuvotteluja, uskon, että monet uhkiksi koetut asiat on mahdollista ratkaista neuvottelemalla - kuitenkin niin, ettei se heikennä yhdistymisestä saatavia hyötyjä," perustelee Annika Kokko.

 

Neuvotteluiden ensimmäisen kierroksen perusteella ohjausryhmä antaa selvityksen työryhmille toimeksiannot loppuraportin päivittämiseksi. Valmistuttuaan uuden loppuraportin pitää olla sellainen, että keskeisimmät yhdistymisen esteet on taklattu.

 

Yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä kokoontuu tänään klo 18 keskustelemaan valtuustojen päätösten johtopäätöksistä ja jatkotoimenpiteistä. Kahdeksasta kunnasta seitsemän on päättänyt osallistua selvityksen jatkovalmisteluihin. Kaikki päätökset eivät kuitenkaan syntyneet kivutta. Esimerkiksi Mäntsälässä äänestystulos oli 24-19 ja Hyvinkäällä 27-24.

 

Lisätietoja:

ohjausryhmän puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko, puh. 044-273 1967

ohjausryhmän varapuheenjohtaja, Tuusulan valtuuston varapuheenjohtaja Arto Lindberg, puh. 040-512 3272


KUUMA TVT-hankkeen toiminta on hyvässä vauhdissa

Oppimisen ympäristöjä ja opetushenkilöstön tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön osaamista kehitetään KUUMA-kuntien yhteisessä hankkeessa. KUUMA TVT-hankkeen toiminta lukuvuonna 2014 - 2015 on hyvässä vauhdissa.

  • Edison-työskentelyalusta on valmistunut ja sen käyttöönotto kaikissa alueen kunnissa on käynnissä. Järjestelmän pääkäyttäjät on jo koulutettu ja kouluilla odotetaan innokkaasti uutta järjestelmää oppimisen työvälineeksi. Edison sisältää oppimisympäristön sekä toimistotyökalupilven ja oppilashallintojärjestelmän kuntien käyttämien järjestelmien mukaisesti, kaikki yhdellä tunnuksella käytettäväksi. Edison mahdollistaa myös muiden palveluiden integroimisen. Lisätietoa Edisonista löytyy osoitteesta www.edison.fi.
  • Oppimispeli Saarella on kaikkien Suomen koulujen vapaasti käytettävissä ja löytyy osoitteesta www.saarella.fi ja AppStoresta Saarella-nimisenä applikaationa. Hankkeessa keskitytään tänä vuonna myös Flipped classroom-menetelmän hyödyntämisen pilotointiin oppilaan yksiköllisen oppimisen tukemisessa ja tämän myötä DreamBroker-järjestelmä on käytössä kaikilla alueen opettajilla.
  • Opettajien osaamisen kehittäminen jatkuu tuttujen menetelmien avulla. Ensimmäiset lähikoulutusprosessit ovat käynnistyneet Järvenpäässä ja Tuusulassa. Koulu-coaching-tiimi on kiertänyt alueella elokuusta lähtien rehtorikokouksissa, kouluilla sekä opettajien ja rehtorien coaching-valmennuksissa, joista rehtorien koulutus käynnistyy Keravalla 27.10. Myös Kotisohvakoulutukset ovat vauhdissa, syksyn ensimmäiset koulutukset järjestettiin Sipoossa ja Pornaisissa, kuun vaihteessa seuraavat käynnistyvät Hyvinkäällä ja Vihdissä.


Kuuma TVT-hanke järjestää 13.11. klo 14.30-17.30 Vuorenmäen koululla Kirkkonummen Veikkolassa koko Kuuma-alueen opetushenkilöstölle suunnatun tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön Kuumapop-tapahtuman.
Kuumapop tarjoaa kävijöilleen laadukkaita pajoja, joissa voit tutustua tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämiseen opetuksessa ja oppilaan yksilöllisen oppimisen tukemiseen.  Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen pajoihin www.kuumapop.fi


Voit seurata Kuuma TVT:n toimintaa myös Twitterissä @KuumaTVT tai Facebookissa sivulla Kuuma TVT.


Lisätietoja: projektipäällikkö Harri Luttinen,  puh. 040 317 4635, harri.luttinen@nurmijarvi.fi


KUUMA-toimisto muuttaa


Marraskuun 2014 alusta löydät meidät Keravan kaupungintalolta osoitteesta Kauppakaari 11.
Sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot säilyvät entisillään.

 

Keravan kaupungintalo kuvaaja Tuula Palaste-Eerola


KUUMA-toimisto
Sirkku Huisko, vs. yhteistyöjohtaja, puh. 050 381 1920
Henrik Helenius, liikennesuunnittelija, puh. 040 318 2094
Paula Latvanen, kuntayhteistyön assistentti, puh. 050 3000 668

s-postiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@kuuma.fi