karttakuva1 kuva2 kuva3

Ajankohtaista

Conveniently Boring

KUUMA-seutu osallistui Helsinki Ring of Industry-otsikon alla kansainvälisille EXPO REAL kiinteistömessuille lokakuussa 2018 teemalla Boring.

Lue lisää


17.9.2018 Keski-Uudenmaan ympäristökeskus, osavuosikatsaus tammi-elokuu 2018

Ympäristölautakunta on hyväksynyt ympäristökeskuksen päivitetyn toimintasäännön sekä tarkistanut ympäristönsuojeluviranomaisen taksan ja maa-ainestaksan. Ympäristölautakunta on lisäksi hyväksynyt Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen selvityksen ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisesta vuodelta 2017 ja antanut sen tiedoksi Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta on lupa- ja valvonta-asioiden lisäksi käsitellyt toiminta-alueensa vesienhoitoon sekä vesien- ja luonnonsuojeluun liittyviä asioita. Ympäristölautakunta antoi kesäkuussa lausuntonsa Tuusulanjärven kunnostushankkeen siirtymisestä vuoden 2019 alussa Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymältä Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen hoidettavaksi. Ympäristökeskuksen vuoden 2019 talousarvioesityksessä on varauduttu kunnostushankkeen siirtymiseen. Ympäristölautakunta on antanut lausuntonsa vesienhoidon keskeisistä kysymyksistä ja työohjelmasta Kymijoen-Suomenlahden vesienhoitoalueella. Elokuussa valmistui Mäntsälän järviraportti 2016–2017.

Lue lisää


17.5.2018 Pienille kunnille kylmää kyytiä maakuntavaaleissa

YLE Radion Ykkösaamu, jossa haastateltavina olivat kunnanjohtajat Esko Kairesalo ja Mikael Grannas.

Lue lisää


14.5.2018 Uusimaa voidaan vielä pelastaa tukehtumiselta

Alueen pienemmissä kunnissa maakuntauudistuksen nyt esitetty malli vaarantaa sekä maakuntavaltuustojen kansanvaltaisuuden että sosiaalipalvelujen laadun. Uudestamaasta on tulossa 1,6 miljoonan asukkaan maakunta, joka jättää suurimman osan maakunnasta ilman päätösvaltaa. Uusmaalaiset ansaitsevat parempaa: demokraattisesti oikeuden­mukaisen vaalipiirijaon sekä hyvin toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut. Uusimaa on ainoa maakunta, jossa kaksi eduskuntavaalipiiriä yhdistyy kertarysäyksellä. Eri selvityksissä on arvioitu, että Suomessa noin kolmannes ja Uudellamaalla jopa 17 kuntaa 26:sta voisi jäädä ilman omaa edustajaa maakuntavaltuustossa. Jälkimmäisessä tapauksessa maakuntavaltuutetut edustaisivat maantieteellisesti vain yhdeksää kuntaa eli 35:tä prosenttia alueesta.

Lue lisää


4.5.2018 Maakuntauudistuksesta äänestetään ensi kuussa, mutta Uudellamaalla toivotaan yhä poikkeusratkaisua vaalipiirien määrään

Yli 20 Uudenmaan kuntajohtajaa ja joukko kansanedustajia vetoaa yhä hallitukseen vaalipiirien lisäämiseksi maakuntavaaleissa. KESKI-UUSIMAA | Sote- ja maakuntalakien eduskuntakäsittelyyn on enää muutama viikko, mutta joukko Uudenmaan kuntajohtajia ja kansanedustajia vetoaa yhä hallitukseen poikkeusratkaisun saamiseksi maakuntavaaleissa Uudellemaalle. Kyse on vaalipiirien määrästä. Enemmistö Uudenmaan kuntajohtajista katsoo, että yhden vaalipiirin järjestelmä uhkaa romuttaa demokratian Uudellamaalla. Arvioiden mukaan jopa kaksi kolmesta Uudenmaan kunnasta jää kokonaan ilman edustajaa uudessa maakuntavaltuustossa. Huolensa ilmaisseet kuntajohtajat edustavat noin puolta miljoonaa uusmaalaista asukasta.

Lue lisää


12.4.2018 KOHTUUHINTAINEN KUUMA-SEUTU MENESTYY KILPAILUSSA NUORISTA LAPSIPERHEISTÄ, KOULUTETUISTA JA HYVIN TOIMEENTULEVISTA – MUUTTOVOITTOA MYÖS PÄÄKAUPUNKISEUDULTA

Helsingin, Espoon ja Vantaan naapureina olevat kymmenen KUUMA-kuntaa ovat 2010-luvun muuttoliikkeen voittajia. KUUMA-kunnat saavat muuttoliikkeestä tuplahyödyn: ne saavat samanaikaisesti sekä määrällistä muuttovoittoa että hyötyvät muuttajien rakenteesta. Muuttoliikeanalyysin perusteella voidaan tehdä kaksi keskeistä johtopäätöstä. Ensinnäkin KUUMA-kunnat ovat yksi muuttovetovoimaisimmista kaupunkiseuduista koko maassa ja toiseksi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen Nurmijärvi-ilmiöstä on siirrytty 2010-luvulla tiiviimmän yhdyskuntarakenteen ja hyvien palvelujen malliin. KUUMA-kuntiin kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Seudun yhteenlaskettu asukasluku on hieman yli 320 000. Väestökeskittymältään se on Helsingin jälkeen maan toiseksi suurin alue (Espoon väkiluku noin 280 000). Tiiviin yhteistyön ansiosta seudun painoarvo on vahva ja vahvistuu koko ajan.

Lue lisää


2.3.2018 KUUMA-SEUTU JA MINISTERI ANNE BERNER TAPASIVAT : TIEMAKSUT MAHDOLLISTAVAA LAINSÄÄDÄNTÖÄ EI VALMISTELLA

KUUMA-seudun edustajat tapasivat johtokunnan puheenjohtaja Eerikki Viljasen ja kuntajohtajaryhmän puheenjohtaja Sami Miettisen johdolla liikenneministeri Bernerin tänään. Tapaamisen taustalla oli seudun huoli liikennekysymyksiin liittyvistä uhkakuvista sekä valtion sitoutumisesta liikenneinfran vaatimiin panostuksiin Helsingin seudulla. Ministeritapaaminen on jatkoa KUUMA-seudun rakentavalle ja yhteistyöhakuiselle työlle päämääränään koko Helsingin seudun kehittäminen unohtamatta seudun monimuotoisuutta.

Lue lisää


5.2.2018 JULKILAUSUMA - DEKLARATION

Uudenmaan vaalipiirin kansanedustajat ja kuntajohtajat kokoontuivat 2.2.2018 keskustelemaan ehdotetusta maakuntavaalien vaalipiirijaosta ja sen aiheuttamasta uhasta alueellisen demokratian kannalta. Tapaamisen tuloksena 17 kansanedustajaa ja 23 kuntajohtajaa antoivat yhteisen julkilausuman.

Lue lisääprint
Poutapilvi web design - P4