karttakuva1 kuva2 kuva3

2013

17.12.2013 Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen välitulokset

Kutsumme median edustajat tiedotustilaisuuteen torstaina 19.12.2013 klo 17-18 Kallio-Kuninkalan päärakennuksen luentosaliin osoitteeseen Ristinummentie 6, Järvenpää.

Lue lisää


11.12.2013 HT Eero Laesterä: Keski-Uudenmaan kuntien taloustilanne pian kestämätön

Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä sai keskiviikkoiltana kovan pähkinän purtavakseen. Selvityksen talousasiantuntija, hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä kertoi selvityksensä välituloksista. Hänen mukaansa kunnat ovat tällä hetkellä taloudellisesti vahvoja – jopa Suomen vahvimpia, mutta tulevaisuus on uhkaava.

Lue lisää


21.11.2013 Kuntalaiset, henkilöstö ja elinkeinoelämä mukaan luomaan Keski-Uudenmaan kaupunkia

Kahdeksan kunnan johtavat luottamushenkilöt haluavat yhdistymisselvitykseen mukaan muun muassa kuntalaiset, kuntien henkilöstöt ja elinkeinoelämän. Vuorovaikutuksen varmistamiseksi selvityksen poliittinen ohjausryhmä hyväksyi tänään kokouksessaan osallisuussuunnitelman.

Lue lisää


18.11.2013 Keski-Uudenmaan kaupunki tähtää ensimmäisenä Suomessa aitoon kunnanosahallintoon

Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan johtavat luottamushenkilöt ovat päättäneet ehdottaa uudelle, selvitettävälle kaupungille visiota. Sloganiksi on valittu "Älykäs verkostomainen kaupunki".

Lue lisää


18.11.2013 Elina Laavi KUUMA-yhteistyöjohtajan sijaiseksi

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen erityisavustaja Elina Laavi on valittu KUUMA-kuntien yhteistyöjohtajan viransijaiseksi ensi vuoden alusta alkaen. Pesti kestää näillä näkymin vajaan vuoden. KUUMA-kuntien edunvalvonnassa korostuu ensi vuonna maankäyttöön, asumiseen ja liikenteeseen liittyvät asiat. Esimerkiksi syksyllä 2014 valmistuvat luonnokset koko Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmasta sekä maankäytön suunnitelmasta. Lisäksi tapetilla on metropolipolitiikka ja kuntarakenneuudistus laajana pakettina.

Lue lisää


24.10.2013 Valtion erityinen kuntajakoselvitys tarpeeton KUUMA-kunnissa

KUUMA-kuntien johtavat luottamushenkilöt päättivät eilen yhteisestä kannastaan metropolialueen erityiseen kuntajakoselvitykseen. Valtion selvitys ei ole tarpeen Keski-Uudenmaan kunnissa eikä Espoo-Kauniainen-Kirkkonummi-Vihti -alueella, koska kunnat ovat jo itse vapaaehtoisesti käynnistäneet yhdistymisselvitykset. Helsingin ja Vantaan jääminen jo käynnistyneiden vapaaehtoisten selvitysten ulkopuolelle, ei ole riittävä peruste erityisen kuntajakoselvityksen asettamiselle näin laajalle selvitysalueelle.

Lue lisää


12.10.2013 KUUMA-seutu hakee määräaikaista yhteistyöjohtajaa

Nykyisen yhteistyöjohtajan siirtyessä Keski-Uudenmaan kuntien yhdistymisselvityksen projektinjohtajaksi tarvitsemme kymmenen kunnan yhteisen edunvalvojan sijaisen noin vuoden määräajaksi

Lue lisää


8.10.2013 Osaaminen pelissä KUUMA-kunnissa

Monipuoliset kansainväliset opiskelumahdollisuudet sekä uudet, pelaamiseen ja sähköiseen vuorovaikutukseen perustuvat oppimistavat ovat tarjottimella KUUMA-kuntien koulutuksenjärjestäjien yhteistapahtumassa torstaina 7.11.2013 Keuda-talolla, Keravalla.

Lue lisää


11.9.2013 Annika Kokko luotsaa Keski-Uudenmaan yhdistymisselvityksen ohjausryhmää

Kahdeksan keskiuusmaalaisen kunnan selvitys on hyvässä vauhdissa. Selvityksen organisointi perustuu kunnista tuttuun hyvään hallintotapaan. Selvitystä ohjaa poliittinen ohjausryhmä, jolle asiat valmistelee kuntajohtajien muodostama johtoryhmä. Selvitys toteutuu pääosin kuntien omana työnä.

Lue lisää


4.9.2013 Keski-Uudenmaan kaupunki tähtää vahvaksi vaikuttajaksi: Metropolihallinnosta halutaan pikaista tarkennusta

Hyvinkään, Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan yhdistymisselvitys on lähtenyt kesän jälkeen rivakasti käyntiin. Poliittinen ohjausryhmä hyväksyi kokouksessaan tiistai-iltana selvityksen työsuunnitelman.

Lue lisää


Seuraavat


print
Poutapilvi web design - P4